Followers

Wednesday, July 13, 2016

Cara Mudah Zoom In Out | Perbesarkan Browser Page

Ada sesetengah page @ website @ blog yang template dia kecik jeee, macam nak tak nak je bagi orang baca. Buatkan mata jadi sakit bila fokus pada tulisan yang kecik. Tambah pulak download PDF font size 8. Hahahaha. Rasenye kalau PDF semua orang dah sedia maklum, memang dah jelas ade function untuk zoom in out.

Kalau kat browser macam mana pulak? okeh trik ni simple je.. boleh apply pada semua browser Chrome, Mozilla, Opera ect. 

Caranya, hold CTRL bersamaan klik + (plus button). Plus button tu bersebelahan dengan Backspace button. Kalau keyboard computer aku tak pasti. 

Okeh nanti korang akan nampak hasil zoom in out pada browser korang. Kalau nak reset to default, ada pada bahagian atas search browser. Kalau tak faham tengok gambar kt bawah. Jom kite bermain zoom2!


Reactions:


0 Powerfull Critical Thinking: