Followers

Tuesday, September 20, 2016

Cara Backup Page dan Personal Facebook

Dah lame beno tak update kat muka blog nih.. almaklum busy mengalahkan PM tercinta Malaysia, siang sampai ke petang koje, malam pulak pulun tesis, lepas tu kongsi masa run bisnes FLP lagi. So masa ai memang pact! tibe2 terbukak pulak blog, terimbau kenangan lama pahit manis semua dalam blog nih! keh3..  

Terdetik nak update dan buat tutorial ringkas Cara Backup Page dan Personal Facebook. Dulu bagi aku FB ni macam buku sekolah yg dah jadi belacan. Now sangat penting bagi aku, terutama page biz ADZ CITRINE CLAN. Baru jer create tuh.. mana la tahu dibuatnye kene delete ke ape ke.. yelah nama pun sistem. Kau tengok kan page Amran Fans, kene delete macam tu je.. walhal takde pulak die buat mende yg tak senonoh?

So aku share Cara Backup Page dan Personal Facebook. Ada banyak lagi cara termasuklah menggunakan Addons firefox, upload tu server dan lain2. Cara yg aku nak buat ni sangatlah mudah ringkas untuk diikuti, silakan backup secepatnye personal FB dan PAGE anda!



1, Masuk ke akaun personal FB 
https://www.facebook.com/ - Settings - Download a copy of your Facebook data.


2. Tunggu email dari FB mengatakan link download personal FB anda sudah tersedia.


3. Masuk ke PAGE anda. 
https://www.facebook.com/alujabclanbyduad/ - Settings - Download Page


4. Tunggu email dari FB mengatakan link download PAGE FB anda sudah tersedia.


5. Cari file yang anda download RAR/ZIP. Biasanya ada dalam folder Downloads (C:). Copy/cut dan paste dalam folder yg selamat. 

DONE!

Sangat mudah semudah menghabiskan sekotak ayam KFC. Share jika bermanfaat. Nak tahu biz ape yg best sngt aku join setakat ni? meh PM (0104678187).

Kalau takde modal.. kite run yg free.. dun wurri. Hehehe..

Simple
Duplicable
Profitable
Fun
Fund

Serius Best! tak caya add fb Badiuzzaman Said Nursi, like page Adz Citrine Clan.
Reactions:


0 Powerfull Critical Thinking: