Followers

Friday, December 30, 2016

Selamat Atau Tidak Beli Di Lazada??

Baru-baru ni aku ada order online di Lazada dengan kos yang agak kasar la bagi aku sebagai rakyat marhaen. Lepas order terfikir pulak macam mana nak dapatkan tracking number order dari Lazada, dia guna poslaju ke posbiasa ke.. itulah yang bermain di fikiranku sampai aku terfikir kemungkinan Lazada ni kaki hancing jugaaaa...

Selamat Atau Tidak Beli Di Lazada??

Think positif, aku ada resit pembelian yang lengkap dengan detail pesanan. Haha.. gelabah mak endon kau. Terlupa pula aku nak godek website Lazada, alhasil terjumpa part TRACK MY ORDER hahaha..

So secara kesimpulannye.. jangan risau nak beli online di Lazada. Lepas siap order buat bayaran, diorang akan bagi confirmation dan transaction detail kat email korang. Opss.. jangan lupa jugak print or save by pdf order yang korang buat, sebagai langkah berjaga-jaga.

BTW.. aku pun bisnes jugak, dan wholesaler2 (ntah betul tidak istilah yg aku guna ni) online diluar sana macam Lazada 11street Lelong Qoo10 dll sangat memberi tekanan sebenarnye terutama dari segi harga. Customer banyak lari kesana dari beli dengan peniaga online as retailer dengan quality yg sama dan harga yang jauh berbeza. Cume mungkin ada sedikit perbezaan dari segi servis produk. Kalau beli dengan Lazada sebagai contoh, servis yang direct retailer adalah lebih memuaskan berbanding di Lazada, Lazada bagi gambar dan spec produk sahaja.. tapi retailer siap boleh explain if someone need further details.

Tuh pendapat aku lah.. terlari tajuk sikit. Hehehe...
Reactions:


0 Powerfull Critical Thinking: