Followers

Wednesday, July 10, 2013

Ramadhan : Zikir Ya Latifu Ya Kahfi Ya Hafizu Ya Syafi


Boleh pulak terlupe zikir ni time jadi imam, huh perkara yang tidak sepatutnye berlaku.. so sebelum sahabat semua terlupe macam saye jugak, lebih baik prepare awal-awal Zikir Ya Latifu Ya Kahfi Ya Hafizu Ya Syafi ni sebelum ada voice-voice yang tidak diingini untuk didengari.

Aku memang ingat dari atas sampai lah bawah, tapi time step Maujud, Maqsud, Ma'bud, A'zim aku dah jadi blur.. antara Maqsud setelah Maujud atau Ma'bud setelah Maujud. Lastly aku buat keputusan untuk diam sejenak mengikuti bilal yang bertugas pada malam tu, hehehe..

Ya Latifu Ya Kahfi
Ya hafizu Ya Syafi
Allah Ya Latifu Ya Kahfi
Ya Hafizu Ya Syafi
Allah Ya Latifu Ya Wafi
Ya Karimu Anta Allah

Maujud Lailahaillallah Lailahaillallah
Maqsud Lailahaillallah Lailahaillallah
Ma'bud Lailahaillallah Lailahaillallah
A'zim Lailahaillallah Lailahaillallah

Trik-trik Imam Tarawih pelajar Maahad Tahfiz ni lebih kurang same je.. so antara pelajar Tahfiz mesti boleh paham dengan kejadian yang dilakukan walaupun pada hakikatnye, nak cover balik ape yang dia tak ingat, dan seolah-olah imam tersebut tak buat salah ape pun (^_^).

Satu tahun tidak terasa, Ramadhan telah kembali kengunjungi kita, Semoga yang dilalu dan dilakukan Menjadikan kebaikan di bulan suci ini, Marhaban yaa Ramadhan Mohon Maaf Lahir dan Bathin
Reactions:


4 Powerfull Critical Thinking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...