Followers

Thursday, February 11, 2016

Masalah Ikon Bluetooth Tak Timbul Windows 8 (Solved!)

Nampak kepayahan bile pakai windows 8 nih sebab key function dia tak sama dengan windows XP / win 7. Tak susah pada yang dah biasa, tu x payah la cita. Masalah aku skang, bluetooth function tak appear kat bawah... hayya.... bile search windows pon tak jumpa.... rupe2nye mudah je nak settle kan masalah icon bluetooth ni, cume bagi pengguna win 7 memang akan pelik dengan sistem bluetooth win 8. Search punya search dengan izin Allah selesai jugak masalah.

Mudah saja sebenarnye..... 

1. Download dulu driver.
2. Tekan windows button + x button (bersamaan).
3. Pilih device manager.

Masalah Ikon Bluetooth Tak Timbul Windows 8 (Solved!)

4. Pilih bluetooth. Qualcomm Atheros AR3012 Bluetooth 4.0 + HS.
5. Klik kanan pada Qualcomm Atheros AR3012 Bluetooth 4.0 + HS pilih enable.

Tunggu sekejap, nanti akan keluar list2 bluetooth.... tengok bahagian tray kat bawah, ada icon bluetooth rite? sedikit sebanyak dapat membantu kepada yang memerlukan. Taknak doakan aku pun xpe, ucap ALHAMDULILLAH untuk diri sendiri pun ok sebagai balasan.
Reactions:


0 Powerfull Critical Thinking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...