Followers

Thursday, January 19, 2017

Cara Pasang Ekzos Nob1 Titan FZ150i 2008

Cara Pasang Ekzos Nob1 Titan FZ150i 2008
Saje bosan sebelum tidoq nak post amende aku pun tak tahu.. teringat my red baby baru pasang ejos haritu... Nob1 titan FZ 2008. SO kat sini aku nak share pengalaman aku pasang ejos nobi titan 2014 masuk fz08. Ade lah sikit problem tak berapa ngam sebenarnye.. piping manifold tu rapat dengan casing engine, memang rapat habis. Kalau tak alter, memang akan bengkok manifold tuh. Jadi secara kesimpulan, kene tambah bracket sikit kat bahagian belakang. Bahagian pemegang ejos untuk bagi kurangkan tekanan dar manifold pada casing engine tuh. Entah casing ke ape namanya nye hahaha.. 


Bunyik bagi aku memang cun, kalau nak perang cabut silencer, kalau nak ala2 bass gitu pasang silencer. Pickup and top OK lah nak compare dengan yang standard. Tujuan aku pasang pun untuk dpt perhatian orang je, bukan show off! haha.. mksdnye slow sangat bunyi ejos std disamping nak try bunyi yg mengancam kih3... BTW, aku nak pasang balik yang std sebab keje tiap hari 30km, better pakai yg standard. Lain lah dulu dalam UKM saja OK la pkai yang racing. 

Jadi sape2 yang berkenan dengan nob1 titan seperti dalam video di atas, boleh PM tepi,, kite kawtim harga kasi jadih okeh. Selamat menonton.
Reactions:


1 Powerfull Critical Thinking:

Adham Rahman said... [Reply to comment]

Bro.. batang ekzos depan tu mcm terlalu rapat je dgn block wlpn ad ruang sket. Ok ke tu? Xde apa2 mslh ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...