Followers

Thursday, November 21, 2013

Kes Kehilangan Villa Nabila Palsu??


** Layan lagu sepam ** Di villa indah ini.. Pernah menjadi saksi.. Temasya yang gemilang.. Suasana meriah.. Termetri di hatiku kau yang memiliki.. Kehebatannya di malam itu ~ ~

Zaman sekarang ni kalau nak fames maca-macam cara diorang buat.. selagi tak kene betul-betul batang idung, selagi tulah tidak mengenal erti lelah.. aisehhh..

Sembang pasal kisah seram Villa Nabila di Johor ni memang tak kan habis.. selagi tak terungkai, selagi tulah jadi buah mulut orang-orang, tambah jadi buah mulut lagi bila ada kes berlaku kat situ?

Saye memang dah lame terdetik nak post pasal Villa Nabila ni, tapi rase macam tak berape nak best.. sebab nampak beno tal logiknye... keh3.. ape tak logiknye, memule kate hilang sampai 23 orang ke ape (tak pasti), last-last polis kate hanya satu laporan kehilangan saje telah dibuat.

Dan pulak lepas tu ~ ~ dah jumpe budak tu kat rumah member die.. hadoyai.. ni cerekarama ke filem arahan sape eh?


Jangan la dok buat keje bodoh pegi melepak tempat-tempat terbiar macam Villa Nabila tuh! tempat terbiar memang akan dihuni oleh makhluk halus dan dijadikan sebagai rumah tumpangan "mereka".

Itulah bile orang masuk rumah baru, diorang akan panggil ustaz-ustaz baca Yasin dan sebagainye, dengan harapan untuk menghalau (cara baik) makhluk-makhluk yang pernah bertapak di rumah mereka.


Kalau betul anda nak sangat tengok makhluk halus ni, mintak terus dengan Allah.. bukan susah, mesti Allah bagi punye.. takut jadi orang gile pulak lepas tu. Buat shalat hajat, mintak doa Allah supaya dibuka pandangan untuk tengok makhluk-makhluk ni.

Kalau beno lah rasenye nak nengok jugak "bende" tu..tak susah, pegi jela kat kubur pukul 3-4 pagi.. hah pastu berzikir kat situ.. confirm keluar "bende" tu.

Ni tak.. main-main dengan masalah kehilangan ni, menyusahkan keluarga, menyusahkan masyarakat, menyusahkan pihak berkuasa.. menyusahkan diri sendiri, tak pepasal jadi buah mulut orang. Kalau orang suke takpe, kalau orang maki? idak ke best namenye tu?




Mungkin betul budak tu nampak "bende" tu, biase lah.. kite bertandang rumah orang, jadi wajib la orang rumah melayan tetamu.. macam itulah jugak "bende" tu.. same jer konsep kehidupan diorang ni macam manusia, cume berbeza dari segi keadaan jep!

Tak payah la nak kaji sangat bab-bab ghaib ni.. lagi-lagi berkaitan makhluk halus, salah cara, salah lah jalan kita.. Nauzubillah.. kalau betul nak kaji jugak bab makhluk ghaib nih, belajar la ilmu agama dulu, dalam Islam semua dah diajar, bukan setakat cara ibadah je.. sampai lah cara dalam menempuhi liku-liku kehidupan ni..

Kome je takmo belajar.. setan ni kalau kite nak tahu pasal "dia".. mesti dia datang punye.. untuk mengukuhkan lagi penafian, saye sertakan video penafian tentang kehilangan tue kat bawah :

Baca versi-versi cerita seram Villa Nabila di sini : http://adfoc.us/2890035492674

Misteri kehilangan 23 pelajar di 'Villa Nabila' Palsu!
Layan sepam lagu Spring Villa Nabila (^_^)
Reactions:


0 Powerfull Critical Thinking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...